NAZWA |
DAWKOWANIE |
Hydrostop ( 10-30% wydajności ) neutralny preparat wiążący do farszów |
5-10 g/kg |
Vitalprogel fruits ( zagęstnik do farszów np. owocowych ) |
1- 20% |
Skruszacz do mięsa |
120 g/880 g wody ( stosować w ilości 16,5 g/kg ) |
Skiner NV (preparat do moczenia skórek wpieprzowych ) |
wytworzyć 2% roztwór |
Harimix CP (hemoglobina w płynie do solanek ) |
0,15 - 0,70 kg/100 litrów solanki |
Hemoglobina powder 92P |
wymieszać z wodą w stosunku od 1:5 do 1:8, co daje odpowiednik 6-9 kg świeżej krwi |
Red 01 NV ( hemoglobina w proszku do solanek ) |
0,5 - 1,5 g/kg |
Stabilizator ( preparat stabilizujący i przedłużający trwałość do sałatek )
|
Przet. warzywne w zalewie 1-3 g/kg
w surówkach 2-3 g/kg
do sosów sałatkowych i musztard 1-5 g/kg
do majonezów 3-9 g/kg
do przetworów rybnych 1-3 g/kg
do galaret 2-3 g/kg
|
Tex sałatkowy ( preparat przedłużający trwałość sałatek i stabilizujący sosy majonezowe ) |
w sałatkach 3,7%
do sosów i musztard 2,5%
do auszpiku 3,3% |
Misocarine LR (ekstrakt przypraw do przedłużania trwałości ) |
0,5 - 2,0% |
Purasal xtend 12 ( mieszanka mleczanów i octanów do przedłużania trwałości ) |
0,5 - 1,0% |
Robin EX (mieszanka octanów do przedłużania trwałości ) |
3 g/kg |
Stabolab (preparat do sterylizacji wody na produkcji lub uboju ) |
10-20 ppm |