Preparaty funkcjonalne, barwniki i przedłużacze trwałości

w ofercie firmy Novum Przyprawy

NAZWA DAWKOWANIE
Hydrostop  ( 10-30% wydajności ) neutralny preparat wiążący do farszów 5-10 g/kg
Vitalprogel fruits  ( zagęstnik do farszów np. owocowych ) 1- 20%
Skruszacz do mięsa 120 g/880 g wody ( stosować w ilości 16,5 g/kg )
Skiner NV  (preparat do moczenia skórek wpieprzowych ) wytworzyć 2% roztwór
Harimix CP  (hemoglobina w płynie do solanek ) 0,15 - 0,70 kg/100 litrów solanki
Hemoglobina powder 92P wymieszać z wodą w stosunku od 1:5 do 1:8, co daje odpowiednik 6-9 kg świeżej krwi
Red 01 NV  ( hemoglobina w proszku do solanek ) 0,5 - 1,5 g/kg

Stabilizator  ( preparat stabilizujący i przedłużający trwałość do sałatek )

Przet. warzywne w zalewie 1-3 g/kg
w surówkach 2-3 g/kg
do sosów sałatkowych i musztard 1-5 g/kg
do majonezów 3-9 g/kg
do przetworów rybnych 1-3 g/kg
do galaret 2-3 g/kg

Tex sałatkowy  ( preparat przedłużający trwałość sałatek i stabilizujący sosy majonezowe ) w sałatkach 3,7%
do sosów i musztard 2,5%
do auszpiku 3,3%
Misocarine LR  (ekstrakt przypraw do przedłużania trwałości ) 0,5 - 2,0%
Purasal xtend 12  ( mieszanka mleczanów i octanów do przedłużania trwałości ) 0,5 - 1,0%
Robin EX  (mieszanka octanów do przedłużania trwałości ) 3 g/kg
Stabolab  (preparat do sterylizacji wody na produkcji lub uboju ) 10-20 ppm
Przejdź do strony on-line

Kontakt

Adres

Novum Przyprawy-Misztak, Moryc Sp.j
ul. Lubelska 74
05-462 Wiązowna

Dane do faktury

NIP: 1130027021
REGON: 002013952
KRS: 0000084428

Telefony

22 780 42 10
22 795 11 83
22 795 11 85

Fax

22 780 42 17

E-mail

Zaopatrujemy najlepszych