NAZWA |
DAWKOWANIE |
Fosforan E451 |
3-8 g/kg |
Fosforan E451,E452 |
3-8 g/kg |
Fosforan E450,E451,E452 |
3-8 g/kg |
Amidine SP-G (zamiennik fosforanów ) |
12-16,3 g/kg |
Soprotex - N minced ( teksturat białka sojowego ) |
przed zastosowaniem uwodnić 1:3 |
Vitalprotex P345 ( teksturat białka grochowego ) |
przed zastosowaniem uwodnić 1:4 |
Vitalprotein Pork PG 80 ( teksturat białka wieprzowego ) |
30g/kg przed zastosowaniem uwodnić 1:4-6 |
Błonnik pszenny WF 200 |
1-5% |
Błonnik pszenny WF 1000 Plus |
1-5% |
Błonnik grochowy 40 mesh (do mieszania ) |
do 20 g/kg |
VIP Antysynereza ( mieszanka błonników i skrobii do mieszania ) |
1-5% |
Clearam 3020 (E1422 skrobia kukurydziana modyfikowana ) |
do 40 g/kg |
Skrobia ziemniaczana natywna |
do 40 g/kg |
E1414 skrobia ziemniaczana modyfikowana |
do 40 g/kg |
Glucidex IT 12 ( maltodekstryna ) |
do 10 g/kg |
Glucidex IT 38 ( such syrop glukozowy ) |
do 10 g/kg |
Chlorek wapnia dwuwodny spożywczy E509 |
zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną |
Benzoesan sodu |
0,5-2 g/kg |
Glutaminian sodu |
do 10 g/kg |
Izoaskorbinian sodu |
0,5 g/kg |
Kwas cytrynowy |
zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną |
Pirosiarczyn sodu |
0,05-0,8 g/kg |
Sorbinian potasu |
0,5-2 g/kg |
Plasma powder 70 P (plazma wieprzowa ) |
3-10 g/kg |
GEL 5 (białko wieprzowe żelujące klarowane ) |
5-15 g/kg |
Scanpro T 95 (białko wieprzowe do nastrzyku ) |
10-30 g/kg |
Scanpro CE 40 ( preparat białka wieprzowego do emulsji termostabilnych ) |
10-30 g/kg |
Preparat białka wołowego NV |
10-30 g/kg |
ACTIVA WM ( preparat enzymatyczny ) |
do 0,1% |
VIP 100 ( mieszanka błonników, zamiennik izolatu białka sojowego ) |
0,5-2 kg/100 litrów solanki |
VIP 350 ( mieszanka błonników do nastrzyku ) |
0,5-1 kg/100 litrów solanki |
VIP STAR (mieszanka błonników do mieszania ) |
0,5-5% |
VIP G+ (mieszanka błonników do mieszania ) |
0,5-5% |
VITALPEX R ( mąka ryżowa funkcjonalna ) |
zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną |
VITALPEX ( mąka pszenna funkcjonalna ) |
zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną |
Ricogel 8468 (karagen rafinowany ) |
0,5-1,5% |